Mitä on nettioptimointi?

Nettioptimointi on sivustosi kokonaisvaltaista kehittämistä. Nettioptimointi pitää sisällään mm. sivuston sisällön kehityksen, hakukoneoptimoinnin, AdWords-optimoinnin, konversio-optimoinnin ja ainakin jossain määrin sivuston tekniikan.

Sivusto ei saa olla passiivinen

Päivitä ja kehitä sivustoasi jatkuvasti. Analysoi olemassa olevia sivuja ja pyri parantamaan niiden sisältöä. Analytiikka auttaa asiassa: Google Analytics, Hotjar, Visual Web Optimizer, CrazyEgg, Visual Web Optimizer, Optimizely ja Kissmetrics ovat oivia työkaluja tähän tarkoitukseen. Tutki sivustosi kävijäkuntaa ja pyri löytämään uusia asiakkaita oman aiheesi reuna-alueilta.

Usein käy niin, että yritys tilaa sivuston mainostoimistolta, minkä jälkeen sivusto suunnitellaan ja toteutetaan yrityksen halujen mukaisesti. Mainostoimisto visioi ja luo sivuston ja kaikki ovat tyytyväisiä. Tämän jälkeen ei sitten tehdäkään oikeastaan mitään muutamaan vuoteen - kunnes sivusto sitten jälleen luodaan uudestaan. Älä missään tapauksessa toimi näin! Kun uusi sivusto on valmis, niin tästä se oikea kehitys vasta alkaa! On erittäin tärkeää, että sivustoa muokataan jatkuvasti käyttäjien kannalta mahdollisiman laadukkaaksi ja hyödylliseksi.

Yrityksen verkkosivusto on 24/7 toimiva myyntitykki

Älä ajattele yrityksesi sivustoa pelkästään käyntikorttina netissä vaan pikemminkin vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä toimivana virtuaalisena myyntitykkinä. Sivuston laadukkuuteen ja jatkuvaan kehitykseen kannattaa oikeasti panostaa: voit kehittää sivustostasi todella tuottoisan verkkomyyntikanavan tai mahtavan liidigeneraattorin.

Kerro aiheesta laajasti

Kaikille aihealueille ja sivuille ei ole järkevää kohdentaa markkinointibudjettia (esim. AdWords-klikkejä). Kaikkien sivuston alasivujen ei tarvitse välttämättä olla nettimarkkinoinnin keihäänkärkiä, vaan myös ei-niin-kaupallisilla sivuilla voidaan luoda hyvää liikennettä sivustolle ja näin saada luonnollisesti lisää tuottoakin. Kerro siis aina aiheestasi laajasti. Esim. audioelektroniikkasivustolle on järkevää luoda alasivuja audioelementtien asennuksesta, sijoittelusta, alan uutisia ja vinkkejä yms. Näin saat sivulle paljon ns. passiivista liikennettä, kävijöitä, jotka eivät juuri nyt ole tekemässä ostopäätöstä. Tällainen kävijä saattaa kuitenkin muuttua aktiiviseksi ostajaksi hyvinkin nopeasti. Laaja-alainen lähestymistapa auttaa myös nostamaan sivustosi arvostusta, koska sieltä löytyy paljon aidosti käyttäjiä kiinnostavaa sisältöä.

Keskity asiakkaan tarpeisiin

Hyvä sivusto palvelee sen käyttäjiä - ei sivuston omistajaa. Tutki ja analysoi huolellisesti, mitä käyttäjät todella haluavat. Usein yrityksen tuotteet ja asiakkaiden tarpeet ovat ristiriidassa keskenään. Analysoimalla käyttäjien todelliset tarpeet saat paljon enemmän tyytyväisiä käyttäjiä ja maksavia asiakkaita. Hyvällä sivustolla riittää aina liikennettä.

Palkkaa Internet-markkinointipäällikkö

Jos pyörität isoa miljoonaluokan yritystä, harkitse vakavasti Internet-markkinointipäällikön palkkaamista. Internet on nykyään yksinkertaisesti niin iso ja kriittinen markkinoinnin osa-alue, että yrityksen markkinointipäällikön on yksin vaikea hallinnoida kaikkea tällä kentällä tapahtuvaa toimintaa. Erityinen Internet-markkinointipäällikkö voi asiantuntevammin vastata sivuston kehityksestä, tutkia analytiikkaa ja tehdä sen pohjalta johtopäätöksiä sekä tarvittavia uudistuksia, hallinnoida tehokkaita nettimainontakampanjoita, hoitaa some-näkyvyyttä jne. Kilpailu yritysten välillä on äärimmäisen kovaa ja nettimarkkinoinnissa menestyminen vaatii melkoisen paljon erikoisosaamista. Suosittelen siis lämpimästi Internet-markkinointipäällikön palkkaamista yritykselle.

Kaikki iso raha on ns. pitkässä juonessa

Helppoa ja nopeaa rahaa on harvoin olemassa. Jos joku oivaltaa uuden markkinaraon, se täyttyy yleensä melko nopeasti. Hyviä tuloksia saadaan aikaan ainoastaan pitkäjänteisellä työllä, asiakkaiden tarpeiden huolellisella opiskelulla ja analysoinnilla. Järkevä strategia ja pitkäaikainen sitoutuminen siihen antaa pitkällä aikavälillä erittäin hyviä tuloksia. Esimerkkinä tästä on vaikkapa hyvä domain: laadukas domain sijoittuu lähes termillä kuin termillä hyvin. Hyvän domainin kehittäminen saattaa kestää 2-3 vuotta, mutta sen taso säilyy tästä eteenpäin helpostikin 10-15 vuotta, jopa paljon kauemman. Hyvä domain on kuitenkin äärimmäisen helppo pilata huolimattomuudella ja malttamattomuudella. Kehitä sivustosi siis maltilla ja ennen kaikkea laadulla. Muista aina, että käyttäjäkokemus on kaikista tärkeintä.

Tehdään sivustostasi tuottavampi - Ole yhteydessä

Aloitetaanko yhteistyö? Pyydä tarjous sivustosi tuottavuuden parantamisesta.

Primus72 Oy - 2467174-9 / FI24671749

hannu@primus72.com

+358-(0)45-1677117

Viestisi on lähetetty! Olen yhteydessä sinuun mahdollisimman pian!