GOOGLE-KUVAHAUN OPTIMOINTI

Google kuvahaku

Valitse huolella oikea kuva

Kuva, jonka haluat löytyvän Google-kuvahaun kärkipaikoilta, täytyy olla todella hyvä ja hakua vastaava kuva. Esim. jos haluaisit sijoittua kuvahaussa hyvin haulla ”riistakamera” täytyy kuvassa ensinnäkin olla riistakamera tai riistakameroita, ehkä riistakamera kiinnitettynä puuhun luonnollisessa ympäristössä. Lisäksi kuvan pitää tietysti olla hyvälaatuinen ja kuten sanottu, mahdollisimman hyvin hakua vastaava ja kuvaava kuva.

Kuvan uniikkius on hyvin tärkeää

Verkkokaupoissa on usein tuotteista tehtaan antama kuva. Sama tuotekuva on sitten levitetty kaikille jälleenmyyjille. Ongelman muodostaa se, että vain yksi kuva voi sijoittua hyvin tällä kuvalla, koska kaikki muut ovat kuvan duplikaatteja. Google ei halua näyttää duplikaatteja kuvahakutuloksia - sinun pitää siis hankkia tuotteesta oma, täysin uniikki kuva.

Heti perään voin kertoa, että ei riitä, jos vain muutat kuvan mittasuhteita, valoa tai lisäät vesileiman. Googlen älykäs kuvahaku tunnistaa silti, että kyseessä on sama kuva.

Voit testata kuvan uniikkisuutta vetämällä ja pudottamalla kuvahaun hakuboxiin kuvatiedoston – kyllä, Google osaa hakea vastaavia kuvia antamasi kuvatiedoston avulla.

Kuvan nimeäminen ja attribuutit

Kuvatiedosto tulisi nimetä kuvaavasti esim. riistakamera.jpg tai halpa_riistakamera.jpg. Kuvan alt-attribuuttiin ja title-attribuuttiin tulisi lisätä myös kuvaavia termejä. Näillä on suuri merkitys kuvahaussa. Esimerkki kuva-tagista: <img src=”./kuvat/ristakamera.jpg” alt=”riistakamera” title=”Burrel riistakamera”/>

Oikean kokoinen ja responsiivinen kuva

Hyvät kuvakoot kuvahaussa pärjäämiseksi ovat esim. leveys 200 – 600px ja korkeus 200 - 600px. Tosi pienet kuvat eivät ole käytettäviä ja yleensä ne myös kuvaavat kohdetta huonosti. Liian suuret kuvat puolestaan latautuvat hitaasti ja ovat heikosti esitettäviä kokonaisuudessaan. Responsiivisyydellä tarkoitetaan, että kuvaa voidaan skaalata pienestä isoksi ja toisin päin. Kuva siis kestää näyttämistä sekä pienellä mobiilinäytöllä että suurella desktop-näytöllä.

Pakkaa kuva mahdollisimman hyvin

Pyri optimoimaan kuvan tiedostokoko mahdollisimman hyvin. Eli laadukas kuva, mutta mahdollisimman pieni tiedostokoko. Jos testaat sivua/kuvaa Google Pagespeed Insights –työkalulla huomaat, että työkalu valittaa helposti kuvien tiedostokoosta. Hyvä työkalu kuvakoon optimoimiseen on https://imageoptim.com/

Missä kuva esiintyy

Kuvan tulisi esiintyä mahdollisimman relevantilla sivulla. Esim. riistakamera.jpg kannattaa sijoittaa sivulle, joka sijoittuu parhaiten Google-haussa fraasilla ”riistakamera”. Näin Google osaa yhdistää asiat: kuva liittyy olennaisesti sisältöön ja on näin myös relevantti ja hyvä kuva riistakameroista. Olisi hyvä, jos kuva löytyisi muistakin sivustoista, jotka sijoittuvat hyvin halutulla termillä. Näin Google voi varmistua kuvan oikeellisuudesta ja merkittävyydestä. Tietysti on aina parempi, mitä arvokkaammalla sivustolla kuva esiintyy.

Schema Data

Schema data on ns. micro-dataa, jossa voidaan antaa tuotteesta tai palvelusta lisätietoja. Tyypillisiä ovat esim. tuotteen hinta-, arvostelu- ja saatavuustiedot verkkokaupassa. Kuvilla on myös oma merkintänsä tuotekuvissa ja micro-datassa. Lue lisää micro-datasta täältä: https://developers.google.com/search/docs/guides/intro-structured-data

Tehdään sivustostasi tuottavampi - Ole yhteydessä

Aloitetaanko yhteistyö? Pyydä tarjous sivustosi tuottavuuden parantamisesta.

Primus72 Oy - 2467174-9 / FI24671749

hannu@primus72.com

+358-(0)45-1677117

Viestisi on lähetetty! Olen yhteydessä sinuun mahdollisimman pian!